X

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας ζητά η Γεννηματά

Τι αναφέρει στην επιστολή που έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ant1news

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ζητά η Φώφη Γεννηματά.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει πως η σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει διάλογο με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ιερέων.

«Η σοβαρότητα του θέματος και η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας, επιβάλλουν νηφάλιο διάλογο μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας για όλα τα θέματα. Οι ιστορικοί δε και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστούν προδήλως εθνικό και γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα», αναφέρει, κάνοντας λόγο για δήθεν «ιστορική συμφωνία» Τσίπρα- Ιερώνυμου.

«Η δήθεν συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος, που ανακοινώθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018, όχι μόνο παραμένει εκκρεμής και αβέβαιη, αλλά δημιούργησε μια βαθιά κρίση στη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς και σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κλήρου», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Επαναλαμβάνει δε, ότι στο Κίνημα Αλλαγής, προσεγγίζουν το θέμα, με πλήρη σεβασμό των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς έχουν την άποψη ότι στις σχετικές συζητήσεις θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο να κληθούν να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι των λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς στη χώρα για τα ισχύοντα ως προς αυτές - ώστε οι Βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα.