X

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Μπαλωμενάκη μετά το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Για απόπειρα απειλής και εκβίασης κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Τι λέει η ΔΗΣΥ στο δικό της το πόρισμα.

Ant1news

Πράξη τις απειλές του ότι θα κινηθεί δικαστικά έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε εξώδικο στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνη Μπαλωμενάκη, κατηγορώντας τον για υπέρβαση εξουσίας. Αναφέρει πως ο ίδιος ο κ. Μπαλωμενάκης διέρρευσε το πόρισμα στα ΜΜΕ και πως η επιτροπή απεφάνθη και για την περίοδο μετά τη λήξη της θητείας του ως Υπουργού Υγείας. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των 23 προσλήψεων για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά περαιτέρω διερεύνηση του κ. Γεωργιάδη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, αναφέρει πως η υπόθεση έχει ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη και έχει κλείσει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει την αποστολή του εξώδικου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. «Πριν την έναρξη της συνεδριάσεως της Εξεταστικής Επιτροπής θα στείλω εξώδικο και όποιος συνάδελφος υπογράψει αυτό που είδα – μπορεί να το αλλάξουν – και άρα υποπέσει στο αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, της καταχρήσεως εξουσίας και της συκοφαντικής μου δυσφήμησης, θα λογοδοτήσει. Θα καταθέσω και αγωγή και μήνυση», προειδοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Για πρωτοφανή κίνηση που εκλαμβάνεται ως απόπειρα απειλής και εκβίασης, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμένακης, ο οποίος προτίθεται να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, ζητώντας τους να πάρουν θέση για το εξώδικο του κ. Γεωργιάδη.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και για τις τέσσερις υποθέσεις (Ερρίκος Ντυνάν- Διαγνωστικές Αρθροσκοπήσεις – Φάρμακο και ΚΕΕΛΠΝΟ) μαζί με τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να παραδοθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στη σημερινή συνεδρίαση, όπου συζητούνται τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας εκτίμησε πως «η διαφθορά στο χώρο της Υγείας, αν συνδυαστεί με τα εξοπλιστικά, είναι η βασικότερη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ στρέφει το ενδιαφέρον στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στοχοποιεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 2015-2018, λέγοντας ότι «ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αφορούν στην περίοδο 2015-2018 και που η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξεταστούν στην παρούσα Εξεταστική». Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επίσης, τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη απόφασης της Υφυπουργού Υγείας επί τρικομματικής κυβέρνησης, προερχόμενης από τη ΔΗΜΑΡ, Φωτεινής Σκοπούλη για τα αντιδραστήρια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο δικό της πόρισμα σημειώνει πως «δεν υπάρχει επιλήψιμος δόλος του Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις των υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και πως «δεν προέκυψε στοιχείο που να βεβαιώνει ότι ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε ή ζήτησε ο ίδιος οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να προσληφθούν παράνομα». Η συντάκτρια του πορίσματος, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφέρει ωστόσο, ότι «ο Υπουργός, όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου, που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του».