X

Βουλή: “Αγκάθι” το άρθρο 16 στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ant1news

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα ανέφερε χθες στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το άρθρο 16 που μπορεί να κρίνει συνολικά την τύχη της αναθεώρησης.

Ο Κώστας Δουζίνας από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απρέπεια του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για διπλό θεσμικό εκβιασμό. Η λογική “ή όλα ή τίποτα” και ο θεσμικός εκβιασμός ότι δεν θα αλλάξουμε τις δύο διατάξεις αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 είναι θεσμική απρέπεια και εξαιρετικά προσβλητική», είπε.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ αναζητεί τρόπους να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Τασούλας πρότεινε να αφαιρεθεί η αναφορά σε μη ιδιωτικά πανεπιστήμια και να παραμείνει η φράση “μη κερδοσκοπικά”, με στόχο να μεταβάλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Βγάλτε από την πρόταση μας την ιδιωτικοποίηση, αν σας ενοχλεί. Έχετε την εναλλακτική, έχετε την πλειοψηφία να στείλετε στην επόμενη Βουλή προς διαμόρφωση την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 16», είπε χαρακτηριστικά.

«Μην μείνουμε στις αγκυλώσεις, Το άρθρο 16 είναι ένα  καλό πεδίο συνεννόησης, αν θέλουμε να διασώσουμε την αναθεώρηση», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ), ενώ από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε για δογματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αδιαλλαξία είναι κολλητική ασθένεια, προσέξτε μην κολλήσετε κι εμάς», ανέφερε.

Στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος συζητείται η πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην αλλαγή του πολιτεύματος.