X

Ομόφωνα ψηφίστηκε η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων

Προηγήθηκε η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη τόσο για την οικονομία όσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ant1news

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε “όχι” και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε “παρών”.

Η τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄ βαθμού και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε “παρών”.

Η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που δήλωσε “παρών”.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου. Ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία σειρά ζητημάτων, με τη “μερίδα του λέοντος” να έχουν η Συμφωνία των Πρεσπών και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

 

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για “μπακάλικη αριθμητική” ενώ τόνισε με έμφαση πως «είναι ντροπή να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη Μακεδονία». Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «άθλιο μηχανισμό που παράγει fake news στο ελληνικό κοινοβούλιο» και προκάλεσε τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Την άποψη ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, ρίχνοντας παράλληλα, τα καρφιά του στον τέως Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. «Η συμφωνία Πρεσπών έχει πεθάνει κι ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ την αναιρεί, εκτός κι αν έχει κάνει κι άλλη συμφωνία κάτω από τον τραπέζι με τον Νίκο Κοτζιά», είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και επανέλαβε ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όποτε έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή.