X

“Τριγμοί” στην Ένωση Κεντρώων από τις δηλώσεις Σαρίδη για τον προϋπολογισμό

Άφησε να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Σε περίπτωση διαγραφής του, διαλύεται η Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων.

Ant1news

Πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η δήλωση του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων να στηρίξει τον προϋπολογισμό, όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί στην ομιλία του στη Βουλή.

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό», είπε ο βουλευτής και διευκρίνισε, «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες, δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει- τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια και τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε ακόμη, την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».

Αν ο κ. Σαρίδης διαγραφεί από την Ένωση Κεντρώων, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 4 βουλευτές και διαλύεται η ΚΟ του.

Την Τετάρτη, η Βουλή μετατράπηκε σε “αρένα” κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με τον καυγά να φουντώνει και να εκστομίζονται χαρακτηρισμοί… πεζοδρομίου.