X

Παπακώστα: θα με βρουν απέναντι τους όσοι λένε πως η υπουργοποίησή μου ήταν προϊόν συναλλαγής

Απέφυγε να διευκρινίσει τι θα πράξει όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ant1news

Σε οργισμένο ύφος απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Κατερίνα Παπακώστα, διαμηνύοντας πως θα την βρουν απέναντι τους όσοι παρουσιάζουν την υπουργοποίησή της ως προϊόν συναλλαγής.

«Όσοι θεωρούν πως είμαι στην Κυβέρνηση ως προϊόν συναλλαγής για την Συμφωνία των Πρεσπών, θα με βρουν απέναντι τους με όλα τα όπλα που μου παρέχει η Δημοκρατία, όπως δεν έχω κάνει τα 18 χρόνια που πολιτεύομαι», ανέφερε στην ομιλία της στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απέφυγε επιμελώς να διευκρινίσει τι θα πράξει όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Αλβανία για αποκλιμάκωση της έντασης αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ. «Χρειάζεται η συγκατάθεση της Αθήνας», ανέφερε και πρόσθεσε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός της μειονότητας.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση, είπε ότι την ενέπνευσε η κοινωνική ατζέντα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στη Βουλή περί ανταλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «όνειδος» και για «προσπάθεια αποκόμισης κομματικού οφέλους, το οποίο δεν εισπράττεται έτσι».