X

Βουλή: καβγάς για το Σκοπιανό

Η δήλωση της Βούλτεψη που «άναψε φωτιές» και η παρέμβαση Βούτση και Μαντά.

Ant1news

Με αμείωτη ένταση μετά και την άρση των επιφυλάξεων του Ποταμιού αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, που αλλάζει εκ νέου τους πολιτικούς συσχετισμούς, η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

Τη σπίθα του καυγά άναψε η εκτίμηση της Σοφίας Βούλτεψη ότι είναι θέμα χρόνου η διεκδίκηση και ίδρυση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Τα λεγόμενα της προκάλεσαν αντιδράσεις και ένταση, αλλά και την παρέμβαση του Νίκου Βούτση που παρακολουθούσε τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση Μακεδονικής μειονότητας, θα ανασκευάσετε;», ήταν το ερώτημα που της απηύθυνε με την ίδια να αρνείται και να επαναλαμβάνει τα όσα είπε λίγα λεπτά νωρίτερα. «Θα έρθει η ώρα να πληρώσετε αυτά που κάνετε όταν έρθει το Ουράνιο Τόξο να ζητάει μειονότητα», είπε.

Στη Σοφία Βούλτεψη θέλησε να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που χαρακτήρισε επικίνδυνες τις θέσεις της. «Τέτοιες θέσεις και απόψεις που ακούγονται από στελέχη της ΝΔ δεν συμβάλλουν στον ψύχραιμο διάλογο που πρέπει να γίνεται στα κρίσιμα ζητήματα», υποστήριξε.