X

Πυρ ομαδόν για την ...“καταιγίδα” τροπολογιών με δαπάνες για το Προσφυγικό

Βολές των κομμάτων που κάνουν λόγο για "πλυντήριο δαπανών" απο πλευράς της Κυβέρνησης.

Ant1news

Πυρ ομαδόν δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση, όπου συζητείται με fast track διαδικασίες το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων νομιμοποίηση δαπανών διαφόρων υπουργείων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η … καταιγίδα τροπολογιών, καθώς πρόκειται για το τελευταίο νομοσχέδιο του 2018, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τη ΝΔ να «πλυντήριο αδιαφάνειας» και τη ΔΗΣΥ για «ξέπλυμα μέσω τροπολογιών».

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ που με αφορμή την κατηγορία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την αξιωματική αντιπολίτευση για τη χρήση του όρου λαθρομετανάστες, μίλησε για λαθρονομοθέτηση της κυβέρνησης.

Για ξέπλυμα μέσω τροπολογιών που αποτελεί φωτογραφία της κακονομίας, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ κι η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ στηλίτευσε το γεγονός, λέγοντας ότι οι τροπολογίες είναι σχεδόν διπλάσιες από τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 17 υπουργικές τροπολογίες που ρυθμίζουν θέματα του υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Εξωτερικών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία», σχολίασε ο Νότης Μηταράκης από τη ΝΔ, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ στο ΥΠΕΞ, είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και στο ΥΠΕΞ.