X

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζουράρις αλλά… στηρίζει την κυβέρνηση

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία» τονίζει ο, συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, βουλευτής.

Ant1news

Πριν από μήνες ο Κώστας Ζουράρις φέρεται να είχε πει σε πηγαδάκι στη Βουλή πως δεν πρόκειται να ρίξει κυβέρνηση της Aριστεράς. Το επιβεβαίωσε σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αλλά και με γραπτή του δήλωση.

Σε αυτή τη δήλωση που φέρει τον τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη», μιλά για πλήρη και διαρκή εκ μέρους του στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση μέχρι τη λήξη της εντολής.

Ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις αναφέρει δε, ότι η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από τα χάλια των προηγούμενων, ενώ κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι». 

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις, ο οποίος, ωστόσο, στη συνέχεια δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

Και με ένα υστερόγραφο καταλήγει: «η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».