X

ΝΔ: κοινοβουλευτική εκτροπή ο “διορισμός” Δανέλλη από τον Νίκο Βούτση

Μύδρους κατά του ΠτΒ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την σύνθεση της Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ant1news

Σε δήλωση του, για την τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, όπου θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στην απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, να πληρώσει τη θέση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον κ. Δανέλλη». 

«Για ένα ζήτημα το οποίο εγείρει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης δεν γίνεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφασίζει δημιουργώντας πολλά ερωτήματα, συνεχίζει ο κ. Τσιάρας.

 Καταλήγοντας, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, τονίζει ότι «τυχόν  εμμονή του Προέδρου της Βουλής στον ορισμό του κ. Δανέλλη σε αυτή τη θέση, θα συνιστά μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Βουλής, απορρίπτοντας τις αιχμές και τις προθέσεις που του αποδίδονται, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κλήρωση. Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα του Σπύρου Δανέλλη, του Γιώργου Μαυρωτά και του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος αποχώρησε απο το Ποτάμι, η ΚΟ του οποίου διαλύθηκε μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά. Εξ αυτών των τριών, θα επιλεγούν οι δύο για να μετέχουν στην Επιτροπή.