X

Βούτσης σε Καμμένο: η δημιουργία εντυπώσεων έχει και τα όρια της

Κόντρες στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων…

Ant1news

Στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί μεθοδεύσεων και «κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων» προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των «ναι» στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου συζητείται η συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επεσήμανε ότι «η δημιουργία εντυπώσεων έχει και τα όρια της» και έδωσε διευκρινίσεις για την παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών.

«Καθείς εκ των ανεξαρτήτων δηλώνει τις επιτροπές που θέλει να είναι μέλος. Αν υπάρχει επικάλυψη εκεί πλέον γίνεται κλήρωση», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι στην Διάσκεψη των Προέδρων έγινε δεκτό πως θα επιλεγούν εκείνοι οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

«Δεν δέχομαι πατερναλιστικές διαδικαστικές επισημάνσεις», τόνισε και απέρριψε σε υψηλούς τόνους τη ρητορική περί πραξικοπημάτων και νοθεύσεων. «Οι σκιές περί πραξικοπήματος δεν έχουν βάση», συμπλήρωσε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να σχολιάζει: «γυρίσαμε στην εποχή τον ομοιόμορφων. Αναφέρομαι στα ομοιόμορφα ψηφοδέλτια».