X

Καματερός: ζηλεύουμε τους Μακεδόνες γιατί στα Δωδεκάνησα δεν έχουμε Συμφωνία των Πρεσπών

«Έχετε εσείς προβλήματα ασφαλείας;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής...

Ant1news

Υπερήφανος για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στα Δωδεκάνησα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με την Τουρκία. 

«Θέλω σαν Έλληνες Δωδεκανήσιοι να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας τους Μακεδόνες και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε. Και το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους Μακεδόνες μας δίνει αυτή η Συμφωνία». Γιατί αν δεν υπάρχει αυτή η Συμφωνία και λέμε Μακεδόνες, τότε είναι η γειτονική χώρα, όπως είναι σήμερα. Είναι αυτοί που έχουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτοί που καπηλεύονται την ιστορία μας. Αυτό θα είναι, αν δεν γίνει η Συμφωνία», είπε ο κ. Καματερός. 

«Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία, γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες, τους συμπατριώτες μου τους Μακεδόνες και να τους πω, σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι», επισήμανε και διερωτήθηκε: « έχετε εσείς προβλήματα ασφαλείας;» για να προσθέσει πως «σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες! Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα σας; Διεκδικούν τα νησιά σας μας και όλο και περισσότερο». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως οι ψαράδες του Αιγαίου δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών σκαφών. 

«Οι ψαράδες μας δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών πολεμικών», είπε ακόμη ο κ. Καματερός και πρόσθεσε: «Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς να έχουμε μία τέτοια γείτονα χώρα. Να έχουμε μία τέτοια Κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια Συμφωνία».