X

Θεοδωράκης: θα αποκαλύψω σε μια εβδομάδα ποιος “σκότωσε” το Ποτάμι

“Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος από τους γείτονες μας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ant1news

Αποκαλύψεις για τον “θάνατο” της ΚΟ του Ποταμιού προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης 

«Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού; Θα μου επιτρέψετε στις ιστορικές στιγμές που ζούμε να μη δώσω σήμερα απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Θα απαντήσω όμως σε μία εβδομάδα και θα το κάνω με στοιχεία», είπε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας πως  «Ο λαός και 220.000 ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν για τη διάλυσή μας και την προσπάθεια φίμωσης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος από τους γείτονες μας».

«Όμως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου όταν ακούν Μακεδονία ο νους τους πάει στην ΠΓΔΜ, αυτό αποδεικνύει ότι κάνουμε κάτι λάθος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, και εξήγησε πως όταν η γειτονική χώρα σε λίγο καιρό αλλάξει όνομα σε «Βόρεια Μακεδονία» αυτό δεν θα ισχύει πλέον.

 

«Βέβαια, όταν ακούν Βόρεια Μακεδονία θα σκέφτονται ότι υπάρχει η κεντρική Μακεδονία και η Νότια Μακεδονία κ.λπ. και όλα αυτά είναι Ελλάδα και είναι στο δικό μας χέρι να αναπτύξουμε αυτές τις περιοχές», σημείωσε και επεσήμανε πως «αν η κυβέρνηση μας καλούσε όλους σε ένα τραπέζι θα είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στα θετικά -όπως είπε- της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε πως «η Ελλάδα επιβάλλει σύνθετη ονομασία στη γειτονική χώρα - βρείτε μου έναν αναλυτή να πει ότι η Ελλάδα είναι χαμένη από αυτή τη Συμφωνία-, η Συμφωνία επιβάλλει στη γειτονική χώρα με τροποποίηση του Συντάγματος, να αλλάξει τα σχολικά της βιβλία και να γκρεμίσει αγάλματα».

«Αν λέγαμε "όχι" το γειτονικό κράτος θα συνέχιζε παντού και για πάντα να λέγεται "Μακεδονία" σκέτο», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Καυγάς Θεοδωράκη - Ψαριανού

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η προαναγγελία του επικεφαλής του Ποταμιού ότι θα αποκαλύψει με στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα «ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φεύγοντας από την Ολομέλεια πήγε στο περιστύλιο. Εκεί βρέθηκε μπροστά του ο Γρηγόρης Ψαριανός. ο οποίος άρχισε να του φωνάζει «Ντροπή σου! Ντροπή σου!»

«Τον δρόμο μου και τον δρόμο σου» του απάντησε ο κ. Θεοδωράκης και σύμφωνα με τους παρόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός έσπρωξε τον επικεφαλής του Ποταμιού. .

Τον "έντονο διαξιφισμό" παραδεχεται και  Γ. Ψαριανός αλλά “δεν υπήρξαν ούτε βρισίδια, ούτε απειλές κλπ. Τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις και περίεργα δημοσιεύματα. Το μόνο που πράγματι ειπώθηκε είναι το “καθένας τώρα το δρόμο του”, από τον Σταύρο Θεοδωράκη”.

Επιχειρώντας να κατεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους ο κ. Ψαριανός συμπληρώνει: “Επειδή πολλοί διψάνε για ξεμαλλιάσματα στις γειτονιές από κυράτσες που ουρλιάζουν, τούς παραπέμπουμε στις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Εμείς κυράτσες δεν είμαστε”.