X

Κοτζιάς: η κυβέρνηση της FYROM πήρε “γουρούνι στο σακί”

Τι είπε ο τέως ΥΠΕΞ για το πλαίσιο της Συμφωνία των Πρεσπών και την Τουρκία.

Ant1news

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα καθώς με αυτή εξαλείφθηκε κάθε ιδέα αλυτρωτισμού από τους γείτονες, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς και διερωτήθηκε: «Την FYROM τη θέλουμε με την Τουρκία ή με εμάς;».

Ο πρώην ΥΠΕΞ καταλόγισε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική».

Επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι  δεν είπε το παραμικρό σχετικά με τις δικές του πράξεις όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας. Παράλληλα, σχολιάζοντας την ομιλία της κ. Γεννηματά, είπε ότι «το “απάτριδες” έχουμε να το ακούσουμε οι αριστεροί από τα στρατοδικεία».

 «Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε» σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς.