X

Χριστοδουλοπούλου σε ΝΔ: Είστε σύγχρονοι κουκουλοφόροι

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επίθεση της αντιπροέδρου της Βουλής προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκάλεσε η επίθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη ΝΔ και ο χαρακτηρισμός της προς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι «σύγχρονοι κουκουλοφόροι».

Η ΝΔ δια στόματος Νίκου Δένδια αντέδρασε έντονα, σημειώνοντας ότι δεν νομιμοποιείται να κουνάει το δάκτυλο όποιος παρέστη μάρτυρας της τρομοκρατίας.

«Η ΝΔ ενορχηστρώνει τις  επιθέσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είστε οι  σύγχρονοι κουκουλοφόροι, όπως στον  εμφύλιο. Εσείς με στοχοποιείτε, ο πρόεδρος σας με έδωσε στους τραμπούκους  της Χρυσής Αυγής, είστε οι  σύγχρονοι κουκουλοφόροι», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελέγχθησαν επικίνδυνα πράγματα, ότι στη ΝΔ υπάρχουν σύγχρονοι  κουκουλοφόροι και ότι η ΝΔ επιδοτεί τη Χρυσή Αυγή», είπε ο Νίκος Δένδιας. «Απορρίπτουμε  με τον πιο σκαιό τρόπο όλα αυτά και  δηλώνουμε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση  με  το οποιοδήποτε επεισόδιο του οποιουδήποτε. Η ΝΔ έχει δώσει αίμα στην προσπάθεια της  κατά της τρομοκρατίας και δεν  νομιμοποιείται όποιος παρέστη  μάρτυρας  της  τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι εμείς δώσαμε αίμα», ανέφερε σε υψηλούς τόνους για να συμπληρώσει πως «για την Χρυσή Αυγή έχουμε δώσει μάχες και ελπίζω τις μάχες αυτές στο μέλλον θα τις  δώσουμε όλες μαζί όποιος το διασπά αυτό το ενιαίο μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος».

Αποστάσεις από την κ. Χριστοδουλοπούλου κράτησε ο Νίκος Βούτσης, καλώντας την να είναι πιο προσεχτική. Ζήτησε δε, να διαγραφούν από τα πρακτικά η φράση περί «κουκουλοφόρων».

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας», καθώς –όπως είπε- η επιχειρηματολογία της είναι πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς.

«Δεν είναι εδώ μέσα χασαποταβέρνα της Μάντρας για να μιλάνε στο ακροδεξιό ακροατήριο τους. Ζητάω από τους βουλευτές της ΝΔ όπως κάνουμε και με τη Χρυσή Αυγή να καταδικάσουμε και τις δηλώσεις Βορίδη. Οι τσεκουροφόροι τι σήμα δίνουν στην ελληνική κοινωνία;», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.