X

Εύσημα Κατάινεν στην Ελλάδα για την απορρόφηση κονδυλίων από το EFSI

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι από τη χρήση των κονδυλίων έχουν επωφεληθεί δεκάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ant1news

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην απορρόφηση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, εξέφρασε στη Βουλή ο Γίρκι Κατάινεν.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα “Το μέλλον της Ευρώπης: προκλήσεις και ευκαιρίες”, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη χρήση κονδυλίων.

«Αν φορούσα καπέλο, θα το σήκωνα για να τιμήσω τις επιχειρήσεις αλλά και τις κρατικές Αρχές για την αξιοποίηση των κονδυλίων», είπε, διευκρινίζοντας ότι από το Ταμείο έχουν επωφεληθεί 22.000 ελληνικές επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη (ΝΔ), για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο κ. Κατάινεν επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν σύντομα αξιόπιστες και ελεύθερες εκλογές στη χώρα.