X

“Απασφάλισε” ο Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Έστρεψε τα “πυρά” του κατά Κουντουρά, Παπακώστα, Κουίκ και Κόκκαλη. Κατηγόρησε τον Βούτση ότι μεθοδεύει τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Μετά την απόρριψη της πρότασής του για αυξημένη πλειοψηφία στην κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο Πάνος Καμμένος στράφηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας προβληματίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, που θα φιλοξενήσει τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ; Σας το λέω εγώ, σας το λέω να το ξέρετε», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι για τους ΑΝΕΛ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική.

Παίρνοντας τον λόγο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, που συζητά το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με την πρόταση μομφής της ΝΔ, του περασμένου καλοκαιριού, δεν θα μπορούσε να πέσει η Κυβέρνηση και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποκρίνεται, αφού η επίσημη θέση της ΝΔ είναι υπέρ erga omnes, δηλαδή «η παράδοση του όρου Βόρεια Μακεδονία».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι μεθοδεύει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για συνεργασία με Σόρος και το Ίδρυμα Κλίντον.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε με δριμύτητα σε Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα και Τέρενς Κουίκ που συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Κουίκ έλεγε ότι δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία ποτέ και ήταν και αντίθετος στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει Υφυπουργός, ενώ η κ. Κουντουρά που ορκιζόταν ότι ήταν κατά της Συμφωνίας, αντάλλαξε την ψήφο με την καρέκλα», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Κόκκαλης, ο “total blue electric”, μας προέτρεπε στην τελευταία Κ.Ο. να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση και να πείσουμε τη ΝΔ να κάνει πρόταση μομφής. Προτίμησε κι αυτός την καρέκλα».