X

Κόντρα για τον Κουφοντίνα στην Βουλή

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε διάταξη στο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκτιση ποινής στις αγροτικές φυλακές. Η απάντηση του Καλογήρου.

Ant1news

Διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι η κυβέρνηση προωθεί ευεργετική διάταξη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου που κλήθηκε από τη ΝΔ να απαντήσει εάν η διάταξη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα που αφορά στην μείωση της έκτισης ποινής για εκείνους που εργάζονται ως αρτοποιοί ή ζαχαροπλάστες σε αγροτικές φυλακές, ευνοεί τον τρομοκράτη της «17Ν», ήταν αρνητικός.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση μία μέρα εργασίας στις αγροτικές φυλακές μπορεί να υπολογιστεί σε τρεις μέρες ποινής,  εφόσον ο κρατούμενος δουλεύει και στο ζαχαροπλαστείο ή στο αρτοποιείο της φυλακής. Μέχρι σήμερα η διάταξη αυτή αφορούσε μόνο στις αγροτικές εργασίες.

«Αυτό με το αρτοποιείο πως σας ήρθε για το συγκεκριμένο κατάστημα, επειδή εκεί είναι ο Κουφοντίνας; Περιμένω να μας πείτε, πως σας ήρθε να βάλετε αυτή την πολύ ειδικευμένη, δεν θα πω φωτογραφική διάταξη», είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε απαντήσεις εάν η διάταξη αυτή εξυπηρετεί κάποια στόχευση ή όχι.

 «Μην αναπαράγεται fake news γιατί θα διαψευσθείτε», ακούστηκε να λέει ο κ. Καλογήρου. Στην απάντησή του από του βήματος, λίγο αργότερα είπε η ρύθμιση πως δεν αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς «μετρά ήδη τρεις ημέρες». Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στη ΝΔ ανέφερε πως επί ημερών της οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» έπαιρναν περισσότερες άδειες. «O ΧΞ (σ.σ. Χριστόδουλος Ξηρός) έλαβε 7 άδειες από 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015, δεν έχω δει καμία φωτογραφία το 13 ή το 14 όταν έπαιρνε τις 7 άδειες», ανέφερε.