X

Ο Κουίκ ορκίστηκε... πίστη στην κυβέρνηση

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά ορκίζεται ανεξάρτητος βουλευτής. Ο έντονος διάλογος με τον Δημήτρη Καμμένο και τα "καρφιά" του Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Ορκίστηκε βουλευτής ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που παρέδωσε την έδρα του μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής. Κι αυτό γιατί με τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου από τον Πάνο Καμμένο (σ.σ. προηγήθηκε της παραίτησης) διαλύθηκε αυτομάτως η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος ο κ. Κουίκ με δήλωσή του επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής θητείας της. «Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

«Γιατί δεν παραδίδεις την έδρα σου; Πούλησες τη Μακεδονία, ντροπή», φέρεται να του φώναξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Καμμένος είπε πως ο Τέρενς Κουίκ «πρέπει να παραδώσει την έδρα. Έπρεπε να ντρέπεται που γονάτιζε κι έκλαιγε μπροστά στη σημαία της Μακεδονίας, ενώ την πούλησε και τώρα έγινε Συριζαίος και έστειλε και πληρεξούσιο…».

 

Αυτόπτες μάρτυρες εκτός ολομέλειας μεταφέρουν τον έντονο διάλογο μεταξύ Τ. Κουίκ και Δ. Καμμένου:

Τ. Κουίκ: Έγινες διάσημος (σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κατά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια)
Δ. Καμμένος: Έπρεπε να παραδώσεις την έδρα, είσαι τομάρι
Τ. Κουίκ: Ούτε εσύ την παρέδωσες
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην
Τ. Κουίκ: Κι εγώ δεν διαγράφηκα
Δ. Καμμένος: Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα
Τ. Κουίκ: Εσύ όμως έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν πούλησα τη Μακεδονία παρέμεινα δεξιός γι’ αυτό διεγράφην 

Πάνος Καμμένος: Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε αυτά

Την οργή του Πάνου Καμμένου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κάνει λόγο για πρακτικές Χούντας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο κ. Κουίκ ορκίστηκε πριν από την επιστολή με την απόφαση του Νίκου Βούτση για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

«Ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ως οφείλει στο κόμμα που εξελέγη. Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε» ανέφερε.

 

Η επιστολή του Τέρενς Κουίκ στον Πρόεδρο της Βουλής: