X

“Μάχη” Γεωργιάδη – Παπακώστα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών

Για «κατάπτυστο άρθρο» έκανε λόγο η υφυπ. Προστασίας του Πολίτη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ant1news

Κόντρα για την αναθεώρηση του άρθρου 86 που αφορά στην ποινική ευθύνη υπουργών είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Κατερίνα Παπακώστα.

Η αναφορά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη που διαγράφηκε από τη ΝΔ εξαιτίας της κόντρας με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, σε κατάπτυστο άρθρο, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη. Την κατηγόρησε για λαϊκισμό και κάλεσε την ίδια αλλά και άλλους βουλευτές, που πλέον έχουν προσχωρήσει ή στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσουν συγγνώμη. «Η κ. Παπακώστα είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ το άρθρο 86, όπως και ο κ. Κουρουμπλής (σ.σ. ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) και τώρα πουλάνε λαϊκισμό, τουλάχιστον πείτε μια συγγνώμη», είπε και μίλησε για σπέκουλα εκ μέρους της συμπολίτευσης για το συγκεκριμένο άρθρο.

«Είναι λάθος να λέτε ότι η ΝΔ αντιδρά για να σώσει δικούς της υπουργούς, η όποια αναθεώρηση αφορά δικούς σας υπουργούς», είπε και πρόσθεσε: «Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω ότι το παρόν άρθρο 86 είναι υπεραρκετό να βάλει στην φυλακή τους υπουργούς που είναι επίορκοι και θα το δείτε να συμβαίνει».

Απαντώντας η κ. Παπακώστα, χωρίς να κατονομάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε πως ο προλαλήσας συνάδελφος θα πρέπει να γνωρίζει ότι το άρθρο όταν ψηφίστηκε είχε στόχο να προστατευθεί ο υπουργός με τρόπο ανάλογο του βουλευτή. «Όταν διαπιστώθηκε από την ομιλούσα ότι εργαλειοποιήθηκε το άρθρο, με φαύλες και αδιαφανείς συμπεριφορές να καλύπτονται πίσω από αυτό, έκρινε πως είναι υποχρέωση της Βουλής να το αλλάξει», είπε και πρόσθεσε πως οι νόμοι κρίνονται στην πράξη. Έκανε δε, λόγο για δημαγωγούς που δεν ξέρουν από ηθική και δημοκρατία και πως λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα.