X

“Φαρμακερά βέλη” αντάλλαξαν Βούλτεψη-Παπακώστα στην Βουλή

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η βουλευτής της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Ant1news

“Ξεκατινιάστηκαν” στην Βουλή Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα. Την σπίθα άναψε ο χαρακτηρισμός «δηλωσίες» με τον οποίο η βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε τους 6 ανεξάρτητους βουλευτές που επέλεξαν να δηλώσουν την εν λευκώ στήριξή τους στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης.

Τα… σκάγια πήραν την πρώην συνάδελφό της στη Νέα Δημοκρατία, Κατερίνα Παπακώστα, που ήταν παρούσα στην Ολομέλεια και αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για αντιπαράθεση… μπουγάδας.

«Έχετε εξασφαλίσει μια πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες που έκαναν δήλωση νομιμοφροσύνης. Ψήφισαν για την Μακεδονία, αλλά το πρόβλημα του δηλωσία είναι η πρώτη δήλωση. Μετά υπογράφει ό,τι του φέρουν», είπε και σχολίασε ότι κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσων τον στηρίζουν δεν ενδιαφέρεται για την Μακεδονία, για αυτό και την παρέδωσαν.

«Κάνατε δήλωση, που θύμιζε άλλες εποχές, ότι θα ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Έτσι γουστάρατε και δώσατε την Μακεδονία», είπε και πρόσθεσε: «Όλο το 2018 ασχοληθήκατε μόνο με την παράδοση της Μακεδονίας. Ακόμα και όταν χάναμε 100 συνανθρώπους μας στο Μάτι ο Τσίπρας ήταν στο Μόσταρ με τον Ζάεφ. Αυτός ήταν ο πόνος σας, να κάνετε τον Ζάεφ πρωτεξάδελφο του Μέγα Αλέξανδρου», είπε και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι πλήρωσε το γραμμάτιο Μακεδονία και τώρα έρχεται το πρόβλημα των τραπεζών.

Σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη, ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να θέσει και θέμα Θράκης. «Έχετε τον προσανατολισμό να δώσετε το ζήτημα εκλογής μουφτή. Λέει ο Τσίπρας ότι δεν είναι θέμα διμερές αλλά ότι ο ίδιος το θέλει. Έλα, όμως, που το θέλω του να συμπίπτει με τα θέλω του Ερντογάν. Και πώς συμπίπτουν τα θέλω του με τα θέλω του Ζάεφ και του Ερντογάν;», διερωτήθηκε. Ανέφερε ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε φυλλάδια στη μειονότητα στα τούρκικα και υποσχέθηκε εκλογή μουφτή.

«Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε», είπε η Κατερίνα Παπακώστα. «Αυτά που είπε η συνάδελφος χαρακτηρίζουν την ίδια. Εγώ μιλώ θεσμικά στη Βουλή και όχι με τρόπο “τσακώνομαι για τη μπουγάδα”», πέταξε το… καρφί της στη Σοφία Βούλτεψη.

«Κινδυνεύει να μας δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Οτιδήποτε λέγεται στην Βουλή έχει χαρακτήρα νομικής δέσμευσης. Λυπάμαι γιατί η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ούσα κόρη ανθρώπου που πολέμησε ενάντια σε όσους επέβαλλαν δηλώσεις. Ήρθε να το πει γιατί οι συνάδελφοι ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία συγκλίνουμε για το καλό του λαού. Να σταματήσει η σπέκουλα. Να προστατεύσει το Προεδρείο βουλευτές από κακοήθειες», είπε.