X

Απέρριψε ο Βούτσης το αίτημα του Πάνου Καμμένου για τον Τέρενς Κουίκ

Τι αναφέρει στην απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ant1news

Απέρριψε ο Νίκος Βούτσης το αίτημα του Πάνου Καμμένου να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για τον ισχυρισμό του ότι είναι άκυρη η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ.

Στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι «ο ισχυρισμός ότι η αναπλήρωση της έδρας είναι στην διακριτική ευχέρεια του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε ο παραιτηθείς βουλευτής και ότι το κόμμα μπορεί να επιλέξει τη μη αναπλήρωση, δεν ευσταθεί».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή που έστειλε χθες ο Πάνος Καμμένος χαρακτήριζε την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ ως «άκυρη και ανυπόστατη, αφού απουσιάζει κρίσιμος και ουσιώδης τύπος της διαδικασίας αντικατάστασης και πλήρωσης βουλευτή».

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση:

 

 Εν τω μεταξύ, πυκνό αναμένεται να είναι το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τον κ. Βούτση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης - πιθανότατα - Εξεταστικής Επιτροπής και για τις δικογραφίες που αφορούν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σημείωσε δε, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η συγκρότηση Προανακριτικών Επιτροπών για την υπόθεση Παπαντωνίου και την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.