X

Η… εξομολόγηση Πολάκη για την εξάρτησή του από το τσιγάρο

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος και αποκάλεσε... «βλεπάτορα» τον Ιάσονα Φωτήλα.

Ant1news

Στο ...στρες του ιατρικού επαγγέλματος απέδωσε την καπνιστική του μανία ο Παύλος Πολάκης και αποκάλυψε ότι προσπάθησε τρεις φορές να κόψει το κάπνισμα, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω ενός δύσκολου περιστατικού στο χειρουργείο.

«Κάθε φορά, βράδυ, μετά από χειρουργείο στη ΜΕΘ, το ξανάρχιζα», είπε στη Βουλή. Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι , αν και γιατρός ο ίδιος, καπνίζει σε δημόσιους χώρους, προβάλλοντας ένα αρνητικό πρότυπο, επικαλέστηκε και το παράδειγμα του γνωστού καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου που είναι πολύ βαρύς καπνιστής και έβλεπε στα χειρουργεία τα αποτελέσματα του καπνίσματος.

Επανέλαβε πάντως, ότι κάποια στιγμή, όπως έχει κάνει και με άλλα πράγματα στη ζωή του, θα σταματήσει το κάπνισμα. Στην παρέμβασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος και αποκάλεσε «βλεπάτορα» τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα που παρενέβη.

«Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στις μικρές ηλικίες δεν θα αλλάξουν οι γενιές, δεν θα αλλάξουν οι συνήθειες με άνωθεν επιβολή μόνον», είπε και πρόσθεσε: «Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις, δεν είναι η λύση, η λύση είναι να μην το επιλέγεις, αυτό θα είναι το σημείο καμπής από εδώ και πέρα».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε δημαγωγική και απλουστευτική την προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας. «Δεν μπορεί να βγαίνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι την επομένη των εκλογών θα έχει κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Ξανθός ο οποίος πάντως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει προσβλητική για τη χώρα μας τη μη εφαρμογή της πρόνοιας του νόμου για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα. 

Στην ομιλία του παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα του τσιγάρου υπερβαίνει τα όρια και τις δυνατότητες του υπουργείου Υγείας, ζητώντας να υπάρξει ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα απαιτήσει - όπως είπε-την σταδιακή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.