X

Χαρίτσης: δεν στήνουμε “κομματικούς στρατούς”, οι προσλήψεις είναι αναγκαίες

Τι απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις. «Πυρά» από ΝΔ και ΔΗΣΥ και για την επιτάχυνση της απονομής ιθαγένειας.

Ant1news

«Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Χαρίτσης και απαντώντας στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης ότι για καθαρά προεκλογικούς λόγους «ξεπαγώνει» προσλήψεις στους ΟΤΑ, είπε πως οι προσλήψεις που γίνονται είναι αναγκαίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών όλες οι προσλήψεις αφορούν προηγούμενους διαγωνισμούς αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, ενώ –όπως είπε- δήμαρχοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ πίεζαν για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους.

«Δεν είναι δυνατόν να μην προσληφθούν μέχρι το καλοκαίρι υπάλληλοι για την δασοπροστασία ή ναυαγοσώστες», σχολίασε μετά την κριτική του Μάκη Βορίδη από τη ΝΔ που μίλησε για «back to ‘80» λογικές. Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ έκαναν λόγο για πακτωλό προεκλογικών διευθετήσεων.

Κριτική δέχθηκε και για τη ρύθμιση που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής ιθαγένειας, για την οποία ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως στόχος είναι να θέσει ενιαίους κανόνες για ένα πιο αντικειμενικό και διαφανές σύστημα.

Σε ότι αφορά τη νέα υπηρεσία για τα fake news στην περίοδο των εκλογών, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι θα έχει επιστημονικό χαρακτήρα, καθώς θα συμμετέχουν επιστήμονες από δύο ανεξάρτητες αρχές, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά κριτήρια όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ.