X

Γεωργιάδης: “προϊόν συναλλαγής” η κατάργηση του ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «κάρφωσε» Τσίπρα, Κουντουρά και Δανέλλη για την επίμαχη τροπολογία. Πολιτική αντιπαράθεση με «αγγούρια» στη Βουλή.

Ant1news

Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, προκειμένου η κυρία Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης να είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως όλα δείχνουν, έκανε λόγο για «πολιτική εξαγορά».

«Μπροστά στην καρέκλα σας δεν σταματάτε σε τίποτα», είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε «προϊόν συναλλαγής» την ρύθμιση που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση για τη θετική ψήφο της Έλενας Κουντουρά στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Τότε η κ. Κουντουρά είχε πει πως την έχω στοχοποιήσει, προφανώς η ψήφος της ήταν προϊόν συναλλαγής, που δεν γίνεται μόνον με χρήματα, μπορεί να γίνει και με μια θέση στην Ευρωβουλή», συνέχισε σε υψηλούς τόνους και ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με όσα κάνει πείθει τους πολίτες τι σημαίνει Αριστερά.

«Η πρώτη φορά Αριστερά εξευτελίζει την Αριστερά, μπροστά στο ιδιοτελές συμφέρον δεν έχει καμία αρχή και κανένα φρένο, αρκεί να μείνετε στην καρεκλίτσα λίγες μέρες παραπάνω, εγώ αυτή τη γνώμη είχα πάντα για την Αριστερά αλλά ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν των ιδεών και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με δικαιώσατε… Σας ευχαριστώ, να είστε καλά…», είπε. 

Ο κ. Γεωργιάδης ήρθε σε κόντρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μεγαλοοικονόμου περί αγγουριών, που αποτελεί –όπως είπε- την πιο χυδαία, σεξιστική και απαράδεκτη φράση που ακούστηκε, αλλά κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε.

«Είχατε πει για μένα ότι ρίχνω το επίπεδο κι εσύ κάθεσαι στην ίδια Κ.Ο με την Μεγαλοοικονόμου», είπε προς τον Ηλία Καματερό που σχολίασε «ίδιοι είστε» ο κ. Γεωργιάδης. «Τέτοιοι υποκριτές είστε που θα μας κάνετε και μάθημα, κατάπιατε τα αγγούρια και θα μας κάνετε και υποδείξεις», ανέφερε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δίωξη κατά της Ρένας Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, λέγοντας ότι τα αξιώματα πάνε μαζί με τις ευθύνες και όποιος τις αναλαμβάνει δεν είναι ξανά υποψήφιος, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.