X

Κασιμάτη κατά συναδέλφων της για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της στην πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ποιους βουλευτές κατονόμασε, ζητώντας την παραπομπή τους στην επιτροπή δεοντολογίας, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Ant1news

«Μανιάτικο» το κρατάει η Νίνα Κασιμάτη για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της στην πρώτη ψηφοφορία για το Σύνταγμα και σήμερα από το βήμα της Βουλής, αυτή τη φορά, επανήλθε, κατονομάζοντας ως πρωταγωνιστές τον συνάδελφό της από τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη, αλλά και τους Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Ιάσωνα Φωτήλα. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στους τρεις βουλευτές, ζητώντας από το Προεδρείο την παραπομπή τους στην επιτροπή δεοντολογίας ώστε να τους επιβληθούν κυρώσεις για «να επιστρέψουν στη θέση που τους αναλογεί και στο χαμηλό τους ύψος».

Λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για την ισότητα των δύο φύλων, η κ. Κασιμάτη ανέφερε πως «τρεις άνδρες βουλευτές πήραν το ψηφοδέλτιο γυναίκας συναδέλφου και αποφάσισαν ενώ τους είχε εμπιστευθεί το Σώμα να διαφυλάξουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αποφάσισαν να φωτογραφίσουν και να διαρρεύσουν σε ΜΜΕ το ψηφοδέλτιο και να διαμορφώσουν εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού».

Τόνισε ότι δεν της ζήτησαν συγνώμη κι ένας εξ αυτών που της ζήτησε, της είπε «τι να έκανα, να μάλωνα με τους άλλους;».

«Πρέπει η ίδια η Βουλή να παραπέμψει το ζήτημα και να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις, όταν τέτοια συμβαίνουν με ανοιχτές κάμερες στην Βουλή, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες κι όπως λέει ο Μπρεχτ, «η κακία έφερε τη βλακεία ή η βλακεία την κακία;», ανέφερε η Νίνα Κασιμάτη.