X

Σάλος για τη διαγραφή Παπαντωνίου

Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ η αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ant1news

Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ η αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Παπαντωνίου τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις δηλώσεις του, όπου τάχθηκε υπέρ της αγοράς της Εμπορικής Τράπεζας από τη γαλλική Credit Agricole.

Στη Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται νέο κύκλο εσωστρέφειας, ενώ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος τάχθηκε σήμερα υπέρ της πώλησης της Εμπορικής και διαφώνησε με τον "αποκεφαλισμό" Παπαντωνίου.

Μάλιστα, ο Γιάννος Παπαντωνίου σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποσαφήνισε πως ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και αγωνίζεται για αυτό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως είναι η πιο ανίκανη κυβέρνηση από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Παπανδρέου, με δισέλιδη δήλωσή του, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι λειτούργησε με τις απόψεις του ως άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει διασύρει την οικονομία της χώρας και την έχει βάλει στην περιπέτεια της επιτήρησης.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επιστολή του ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την κίνησή του αυτή και διευκρίνισε πως υπεύθυνη στάση δεν μπορεί να θεωρείται η διατύπωση προσωπικών απόψεων, δημόσια, άκαιρα, χωρίς καμία συνεννόηση και μάλιστα την ώρα μιας κρίσιμης αντιπαράθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου, σε δηλώσεις του για την πώληση της Εμπορικής, είχε κάνει λόγο για θετική κίνηση, που θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία, διαφωνώντας με τη θέση του κόμματός του.

Αμετρη επιπολαιότητα καταλόγισε στον Γιάννο Παπαντωνίου ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρίση στρατηγικής.