X

Επίθεση Παπανδρέου από την Καρδίτσα

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, για την αγροτική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

Ant1news

"Την περασμένη Κυριακή κάναμε την νέα αρχή στη μεγάλη πορεία της νίκης, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά. Σήμερα, η μάχη του Θεσσαλικού κάμπου, η μάχη της αγροτιάς, ξεκινά από την Καρδίτσα", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

"Βρίσκομαι, στον Θεσσαλικό κάμπο, μαζί σας, για να δηλώσω την δική μου απόφαση να παλέψω ασυμβίβαστα για μια νέα πορεία της αγροτιάς. Δεν θα τάξω λαγούς με πετραχήλια. Θα ξέρετε όμως ότι την νέα πορεία σας εγγυώμαι θα την κάνουμε μαζί, και θέλω να με θεωρείτε δικό σας, συμπαραστάτη, φίλο και συνεταίρο στην αναγέννηση της υπαίθρου", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στα όσα έπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, είπε ότι "ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αγροτιά" και άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ο "θλιβερός απολογισμός των τριών χρόνων της κυβέρνησης Καραμανλή είναι φτώχεια, ακρίβεια, μεταφορά, πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, εγκατάλειψη του ΕΣΥ, υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, φτηνές ιδιωτικοποιήσεις και πανάκριβες εξαγορές, σκάνδαλα και συγκαλύψεις, "γαλάζια παιδιά" και "κουμπάροι", σκοτεινά παιχνίδια με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, αυταρχισμός και κομματοκρατία".

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτοί βιώνουν την απογοήτευση από τα ψεύτικα προεκλογικά λόγια της ΝΔ και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι "έκανε τα πάντα για να υποκλέψει την ψήφο των Ελλήνων αγροτών" προσθέτοντας ότι "μόλις ανέβηκαν στις καρέκλες της εξουσίας, οι μάσκες έπεσαν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις πετάχτηκαν στα σκουπίδια".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "ευτυχώς για την Ελλάδα και για τους αγρότες, όταν στην ΕΕ θα γίνονται οι μεγάλες διαπραγματεύσεις, το 2008/2009, ο κ. Καραμανλής δεν θα είναι πρωθυπουργός της χώρας". Αναφέρθηκε στις ανακατατάξεις που συντελούνται με ταχύτατους ρυθμούς στον αγροδιατροφικό τομέα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασχολείται με "το επικοινωνιακό παιχνίδι των επιδοτήσεων". "Έβαλε τους αγρότες να πληρώσουν την αίτησή τους και τώρα τους βάζει να δανείζονται τα δικά τους χρήματα. Πληρώνει με αδιαφάνεια", είπε.

"Γιατί δεν βγάζουν στη δημοσιότητα τις καταστάσεις πληρωμής, για να γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν τις επιδοτήσεις; Η Κοινοτική Επίτροπος η κ. Μπόελ ξεκαθάρισε ότι οι επιδοτήσεις δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα", είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "παίρνει τα δικαιώματα σας, τα βάζει στο εθνικό απόθεμα, και σε λίγο την δικιά σας περιουσία θα την μοιράσει - ρουσφετολογικά, χωρίς διαφάνεια, όπως της καπνίσει".

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "έδωσε, έτσι, η κυβέρνηση το δικαίωμα στην Επίτροπο να μας απειλήσει με ακύρωση των επιδοτήσεων". "Το όραμά μας για την ελληνική γεωργία είναι η "πράσινη οικονομία" και τα προϊόντα ποιότητας", είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι προϋπόθεση για αυτό είναι η ολόπλευρη στήριξη των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, επίσης στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα, για κάθε αγρότη και 950 ευρώ τον μήνα για το ζευγάρι, για την υποστήριξη ισχυρών επαγγελματιών αγροτών που εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται σε όλη τη διάρκεια του παραγωγικού τους βίου και πρόσθεσε την επίσης προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία "συνεταιριστικής σχολής αγροτών σε τριτοβάθμιο επίπεδο για την εκπαίδευση πιστοποιημένων αγροτών και στελεχών αγροτικής ανάπτυξης". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους νέους αγρότες, και τους κλάδους αιχμής του αγροτικού τομέα που έχουν δυναμική. "Στηρίζουμε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που εξυπηρετούν τον αγροτουρισμό, στηρίζουν τη γαστρονομία μας και είναι η πρώτη επαφή των ξένων με τα ελληνικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι με αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι όλοι ίδιοι και υπογραμμίζοντας ότι "ξέρουμε όχι μόνον τι θα κάνουμε, αλλά και πώς θα το κάνουμε". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "χρήματα υπάρχουν, απλώς ο κ. Καραμανλής διαλέγει να δώσει αλλού τα χρήματα αυτά. Διαλέγει να τα δώσει στους ισχυρούς του πλούτου, στα μεγάλα συμφέροντα των φίλων του, σε εκείνους που υπηρετεί με την πολιτική του".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η χώρα "την τριετία που πέρασε, έζησε μόνον την απορύθμιση και την νεοδεξιά αντιμεταρρύθμιση" και υπογράμμισε ότι η "η Ελλάδα χρειάζεται τη νέα μεγάλη αλλαγή, μια ειρηνική επανάσταση με σαρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και στους πολλούς".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη 13 Μαρτίου, την Θεσσαλία. Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου, παρέστη στις Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Καρδίτσας από τους Ιταλούς, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί αγροτικές περιοχές των Τρικάλων, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες. Την Τρίτη θα επισκεφθεί το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου στη Λάρισα.