X

Άμεση ανάκληση της απόφασης για τα άρματα στις παρελάσεις ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Nα ανακληθεί, άμεσα, η απόφαση για την επαναφορά των αρμάτων αλλά και των αεροσκαφών στις παρελάσεις, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

Ant1news

Nα ανακληθεί, άμεσα, η απόφαση για την επαναφορά των αρμάτων αλλά και των αεροσκαφών στις παρελάσεις, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

"Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας" υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ταυτοχρόνως, σημειώνει πως "τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης".

«Ο λαός της βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να θαυμάσει στην παρέλαση τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων», απάντησε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Στη ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η παρέλαση θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.