X

Σχέδιο Σαμαρά για «αποσταθεροποίηση» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με δύο τρόπους έχει αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο σχέδιο αποσταθεροποίησης, το οποίο καταλογίζει στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη θεωρία των δύο άκρων.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Σχέδιο αποσταθεροποίησης, πόλωσης και έντασης καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την θεωρία των δύο άκρων που ανέβασε στα ύψη τις τελευταίες ημέρες τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Για πρώτη φορά από το 1974 η πολιτική ζωή του τόπου ζει τέτοια προσπάθεια αποσταθεροποίησης από μια κυβέρνηση» έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην Κουμουνδούρου μιλούν ανοιχτά για σχεδιασμό που έχει ως εμπνευστή τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τους «ακροδεξιούς» συμβούλους του με στόχο την σπίλωση των αγώνων της αριστεράς αλλά και τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα.

Απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να απαντήσει με δυο τρόπους:

-Αντικρούοντας όλες τις κατηγορίες που δέχεται, προκειμένου να μην υπάρξει καμία σκιά και να υπερασπιστεί τους λαϊκούς αγώνες. Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως η θεωρία των δυο άκρων δεν πείθει βρίσκει απήχηση ούτε στο εσωτερικό της ΝΔ και γι’ αυτό ήταν σε τόσο υψηλούς τόνους η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή, για να απαντήσει στα δικά του στελέχη που δημοσίως έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

-Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει «προσγείωση» στην πραγματικότητα, δηλαδή στην οικονομία, καθώς θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση ενόψει νέου πακέτου βοήθειας. Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα βγάλει η σύγκρουση Ε.Ε.- ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Η Κουμουνδούρου θεωρεί δεδομένο ότι ένα νέο πακέτο χωρίς κούρεμα θα σημάνει νέα επώδυνα μέτρα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους και από την Κριστίν Λαγκάρντ.

Το βάρος της «αντεπίθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ομιλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις και βεβαίως με τη σύγκρουση που θα έχει την Τετάρτη στη Βουλή με τον πρωθυπουργό. Σε αυτόν ποντάρουν για να «βγάλει» τον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του «απολογούμενου» για φαινόμενα βίας που από την πρώτη στιγμή όπως λένε έχουν καταδικάσει.