X

Παρέμβαση της κίνησης των 75 στο ΠΑΣΟΚ

Κείμενο με τις υπογραφές 800 στελεχών του ΠΑΣΟΚ από όλη την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση των 75, αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία του Κόμματος.

Ant1news



Στεφανία Μουρελάτου

Παρέμβαση με αιχμές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία της στην Κυβέρνηση αλλά και τα πρωτάγματα της, πραγματοποίησε η κίνηση των 75 (Μ. Καρχιμάκης) δημοσιοποιώντας κείμενο με τις υπογραφές 800 στελεχών του ΠΑΣΟΚ από όλη την Ελλάδα.

«Δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ.» σημειώνουν υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν εναλλακτικές, όπως σχηματισμός Οικουμενικής Κυβέρνησης ή το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης.

Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης επισημαίνει η Κίνηση των 75.

"Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές" αναφέρουν.

Με την παρέμβαση τους θέτουν τις εξής προτεραιότητες: σχέδιο κοινωνικής συνοχής, Εθνική Στρατηγική, ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, διαπραγμάτευση κρίσιμων πτυχών του προγράμματος με τους εταίρους στην Ε.Ε για το σκοπό αυτό και ειδικά ενόψει των Ευρωεκλογών, επισημαίνουν την ανάγκη για αναζήτηση Ευρωπαϊκών συμμαχιών για μια συνολική Ευρωπαϊκή λύση.