X

Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ

Να βγάλει μπροστά την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο Ε. Βενιζέλος ώστε να απαντήσει εμπράκτως στην κριτική που του ασκούν δυνάμεις της Κεντροαριστεράς , όπως η ΔΗΜΑΡ, αλλά και φωνές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι ταυτίζεται με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Ant1news

της Στεφανίας Μουρελάτου

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή σύσκεψη με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους ζήτησε να βγουν μπροστά , να έχουν συχνή παρουσία στα ΜΜΕ ώστε όχι μόνο να αναλύουν αλλά και να κεφαλαιοποιούν πολιτικά τις θέσεις του κόμματος.

Τόσο ο ίδιος όσο και δια του αρμοδίου σε θέματα Οικονομίας Φ. Σαχινίδη έχει διαμηνύσει στην Κυβέρνηση ότι είναι κόκκινη γραμμή να μην ληφθούν νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα καθώς αυτό είναι και παράγοντας κυβερνητικής συνοχής.

«Νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό» τόνισε χθες στους συνομιλητές του Υπουργούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία. Χρειάζεται συγκροτημένη διαπραγμάτευση με την τρόικα και αν χρειαστεί στο ανώτατο επίπεδο. Υπάρχουν πράγματι δυσκολίες στη συνεννόηση εντός της τρόικας και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμη η γερμανική κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Παράλληλος στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να επιτευχθεί η ενότητα της Κεντροαριστεράς με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει δυσφορία για τη μονίμως αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ, όμως αποτελεί στρατηγική επιλογή να μην επέλθει ευθεία ρήξη καθώς στο εγχείρημα της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μην επιδείξει ηγεμονισμό.