X

Τατσόπουλος: «Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ»

Για νοσηρά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να αντιμετωπιστούν, έκανε λόγο ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ υποστήριξε ότι όσο πλησιάζει την εξουσία ένα κόμμα, τόσο θέλει να σφίγγουν τα λουριά και οι κ…λοι.

Ant1news

«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ο Πέτρος Τατσόπουλος. 

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέχρι σήμερα ο ίδιος είναι της άποψης πως το κόμμα είναι το πλέον δημοκρατικό, πλην όμως «αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριέψουν, πριν γίνουν κυρίαρχη τάση». 

Ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε πως η επίθεση που δέχθηκε από τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Αυγή» Βασίλη Μουλόπουλο  είναι ένα “παράδειγμα για το πως μπορεί να επιβληθεί μια στρατηγική αντίληψη, μια τακτική αντιπαράθεσης που βάζει στο σακί οποιονδήποτε διαφωνεί με το σύνολο των θέσεων του κόμματος».

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε:  «Αν επισήμως το κόμμα πιστεύει πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εναντίον μας, τότε υπάρχει κίνδυνος, μας οδηγεί σε αδιέξοδα αυτή η λογική...».

Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε επίσης πως κατά την άποψή του “πολλοί Αριστεροί λειτουργούν με το σύνδρομο ότι μπορεί το κόμμα να σε αδικεί, το σύνδρομο Πλουμπίδη” και πως σε κάθε περίπτωση “αυτό το στυλάκι δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο. Είναι πολιτικό θέμα, θέμα νοοτροπίας, αφορά τη λειτουργία των κομμάτων εξουσίας καθώς όσο πλησιάζει την εξουσία ένα κόμμα, τόσο θέλει να σφίγγουν τα λουριά και οι κώλοι. Τελικά είναι και θέμα δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν τον κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του, απάντησε: “Αν πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι της λογικής του μαντριού, της στάνης και των προβάτων βουλευτών δεν θα ήμουν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αυταρχική τάση είναι η άποψη ανθρώπων που συμβουλεύουν τον Τσίπρα. Και ο Τσίπρας και πολλοί βουλευτές του κόμματος καταδικασαν τις επιθέσεις εναντίον μου”. Συμπλήρωσε πως ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την κριτική, ακόμα και την άγρια κριτική που του ασκήθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Και πως σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας ως πρόεδρος έχει πρώτιστη μέριμνα την ενότητα και την αλληλεγγύη στο κόμμα, δευτερευόντως τον απασχολεί η κριτική και η απόδοση ευθυνών σε όσους απειλούν αυτή την ενότητα. “Δεν με ενδιαφέρει να επιτεθώ στο Μουλόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει λοβοτομημένους βουλευτές, θέλει βουλευτές με άποψη κι όχι με σιωπητήριο”.