X

«Φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ με το «Παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ

Μόνο αθώα δεν είδαν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- τη δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη ότι έχει αδικηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου για τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Οι πιο «καχύποπτοι» αποδίδουν την παρέμβαση αυτή  σε ένα ακόμη «άνοιγμα» στο λεγόμενο «Παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ, που νιώθει προδομένο και περιθωριοποιημένο από τη σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Το «φλερτ» έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με διάφορα στελέχη του Προεδρικού ΠΑΣΟΚ, αν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με πιο πρόσφατη αυτή της αριστερού ρεύματος  του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μετά το «αντάρτικο» της Τζάκρη, την «επίθεση φιλίας» του Πανάρετου και του Ντόλιου προς την Κουμουνδούρου, η «άφεση αμαρτιών» από τον Γιάννη Δραγασάκη στον πρώην πρωθυπουργό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια κινητικότητα η οποία αναμένεται να κορυφωθεί πριν από τις εκλογές.

Αυτό που φαίνεται να κάνει τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μετρά αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Είναι δεδομένο άλλωστε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σφοδρές επιθέσεις από την Χαριλάου Τρικούπη αλλά και από τη Συγγρού.

Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει πρώτα η Κουμουνδούρου να καταφέρει να σβήσει τις δικές της φωτιές, αυτές που προκαλούν συνεχώς διάφορα στελέχη της με δηλώσεις τους. Όπως ήταν η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, που «δικαίωσε» τον Γιάννη Στουρνάρα που είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Κουμουνδούρου προσπάθησε να «μαζέψει τη ζημιά» ενώ ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και σε κατηγορίες περί σκόπιμης διαστρέβλωσης της άποψης του.

Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή καθώς οι «οδηγίες» Τσίπρα να προσέχουν τα στελέχη τι λένε, να μην προκαλούν εσωστρέφεια και να μην απαντούν στις προκλήσεις έχουν αποδειχθεί «ανεφάρμοστες» από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το «Αριστερό Ρεύμα» σκοπεύει στην Κεντρική Επιτροπή να καταθέσει διαφορετική πλατφόρμα για το πρόβλημα της ευρωζώνης, όπως θα πράξουν και άλλα στελέχη γεγονός που μπορεί να προκαλέσει νέες εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.