X

Τσίπρας: Η Ευρώπη «θα αλλάξει πολιτική και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής και διαβεβαιώνει ότι η Ευρώπη «θα αλλάξει πολιτική και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι».

Ant1news



«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία και η συντηρητική Ευρώπη θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσει στ' αλήθεια αν θα αλλάξει πολιτική και συμπεριφορά ή αν θα αυτοκτονήσει» σημειώνει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», λέει χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη «θα αλλάξει πολιτική και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι το «πολιτικό και το ηθικό καντήλι της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού» και θέτει ως ορόσημο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι αφετηρία εξελίξεων, αλλά προδιαγεγραμμένο όριο, που λειτουργεί προκαταβολικά ως καταλύτης εξελίξεων» λέει.

Χαρακτηρίζει «έτος μηδέν για τον λαό και τη χώρα» το το 2014», καθώς, όπως λέει, «τελειώνει η πενταετία της πτώσης και την κατάρρευσης[...]Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η βουλή, στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».