X

Τρόικα και εξεταστική υποβρύχιων στην ατζέντα Βενιζέλου

Για την κοινοβουλευτική μάχη με τον Α.Τσίπρα την Τετάρτη ετοιμάζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις στη συζήτηση επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Όσα είπε σχετικά σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη Δευτέρα είναι μικρό δείγμα των σημείων στα οποία θα αναφερθεί με βασικό αντικείμενο το ρόλο και τις διασυνδέσεις του κ. Τσίπρα και του στενού του κύκλου», διαμηνύουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται «μάχη μέχρις εσχάτων».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να «αλλάξει ρυθμούς» η κυβέρνηση ώστε να κάμψει και την καχυποψία, που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος του για τον «κυβερνητικό γάμο» με τη ΝΔ. Κύκλοι κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι ήδη φαίνεται η αλλαγή στους ρυθμούς της κυβέρνησης, που από τώρα μέχρι τις κάλπες των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, είναι αποφασισμένη να αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως αυτές που το ΠΑΣΟΚ προώθησε την προηγούμενη εβδομάδα: Το σχέδιο «κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα» και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Από το ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας ήταν μια κίνηση ουσιαστικής πολιτικής στήριξης της διαπραγματευτικής προσπάθειας της Κυβέρνησης συμπληρωματικά προς τις επικοινωνίες του κ. Βενιζέλου με τους κ.κ. Ρεν και Σόιμπλε, αλλά και την από κοινού με τον πρωθυπουργό συνάντηση που είχαν με τον κ. Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Από τη συζήτηση φάνηκε , όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, ότι έχει ισχυρές βάσεις η θέση που διατυπώνει ο κ. Βενιζέλος ότι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μπορεί να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, τον Απρίλιο, με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων του 2013.