X

Η «ελιά» στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Αύριο αποφασίζει το ΠΑΣΟΚ για το εγχείρημα της «ελληνικής ελιάς».

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ αύριο το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισηγηθεί την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με την "ελιά" -χωρίς αυτό να σημαίνει την διάλυση του -κατά την συνδιάσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών στα τέλη Ιανουαρίου, θα δώσει αναλυτικά τον οδικό χάρτη, θα υπάρξουν ομιλίες στελεχών και στο τέλος ψηφοφορία επί της εισήγησης Βενιζέλου.

Σήμερα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν και επιμέρους διαφορετικές γνώμες χωρίς ωστόσο να συνιστούν τεταμένο κλίμα. Ο Θάνος Μωραΐτης, που με άλλα δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει σύγκληση της ΚΠΕ ώστε να μην λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του κόμματος, διαφώνησε με το διακύβευμα Βενιζέλου και σχολίασε δηκτικά τις διαρροές σε βάρος των 11 από τη Χαριλάου Τρικούπη.

"Σημασία δεν έχουν οι συγκολλήσεις κορυφής αλλά το περιεχόμενο των πολιτικών που θα δώσουν ελπίδα στο λαό", σημείωσε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης και δήλωσε ενοχλημένος για την παραλαβή ερωτηματολογίου που διακινήθηκε από επιστήμονα υπογράφοντα στην κίνηση των 58 και υπαινισσόταν την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλακης σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση με την κοινωνία για την ανανέωση της κεντροαριστεράς.

Η Τ. Αντωνίου τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του, ο προοδευτικός χώρος πρέπει να θέσει τα διακυβεύματα και η παράταξη να μετεξελιχθεί και να αρθρώσει αυτόνομη πολιτική πρόταση για τη χώρα χωρίς ταμπού σε πρόσωπα, φορείς και κινήσεις.

Κατά πληροφορίες ανοίγοντας τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πικρία του για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τώρα "πυροβολούν" το κόμμα αλλά και για το γεγονός ότι αναπτύσσονται κινήσεις εντός ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν κορυφαίες πολιτικές του επιλογές.