X

ΔΗΜΑΡ: Απαραίτητη η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την ανάγκη να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης επισημαίνει εκ νέου η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ant1news



«Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη», τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας πως η «αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας» και ότι «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν».

Ταυτόχρονα, προσθέτει, χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την  εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες.

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωσή της, ζητά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. «Τις μέρες αυτές η σκέψη μας πάει σε όσους δεν διαθέτουν τους στοιχειώδεις όρους διαβίωσης. Η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η σίτιση στα σχολεία και στους δήμους για την αποτροπή της πείνας και η υποστήριξη των ανέργων ιδιαίτερα αυτών που ζουν σε οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα, είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα», επισημαίνει σχετικά η ΔΗΜΑΡ.