X

Επιμένουν στο φλερτ με τους «58» Παπαδόπουλος και Ψαριανός

Παρά την σθεναρή κομματική γραμμή της ΔΗΜΑΡ να μην συμπράξει με τους «58» και το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη της Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός συνεχίζουν το φλερτ με την κίνηση για ενοποίηση της Κεντροαριστεράς.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόσφατα αποπεμφθείς από την θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (και οι δυο κόντρα στον Φώτη Κουβέλη ζητούν να υπάρξει συνεργασία χωρίς αποκλεισμούς στην Κεντροαριστερά) αναμένεται να είναι ομιλητές στην εκδήλωση, που προγραμματίζουν οι «58» στην Κηφισιά στις 27 Ιανουαρίου.

Καλά γνωρίζοντες μάλιστα σημείωναν ότι ενδεχομένως η ρήξη του Ανδρέα Παπαδόπουλου με τον Φώτη Κουβέλη, που προκάλεσε και την αντικατάσταση του από τον Χρήστο Μαχαίρα στο πόστο του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, να είναι αγεφύρωτη.

Στο μεταξύ, οι ζυμώσεις συνεχίζονται ώστε το εγχείρημα του εκλογικού συνεργατικού σχήματος της Κεντροαριστεράς να πάρει σάρκα και οστά. Οι «58» φαίνεται να καταλήγουν σε μια διαδικασία άμεσης ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών από την βάση , μια διαδικασία που θα προσομοιάζει στην ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ με κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Επόμενοι σταθμοί είναι η διοργάνωση της συνδιάσκεψης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, υποψηφίου των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν και η συμφωνία εκεί της διαδικασίας ανάδειξης των υποψηφίων. Χρονικός ορίζοντας είναι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Καλά γνωρίζοντες των διατυπώσεων και ισορροπιών εντός των «58» σημείωναν με νόημα ότι δεν είναι ώρα για διαρροές ονομάτων που θα «έπαιζαν» για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Σημειώνεται ότι έχει ακουστεί ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί σχετικά οι κκ Γιαννίτσης και Παγουλάτος.

Νέες εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ

Τα τελευταία δεδομένα της εκλογικής σύμπραξης ΠΑΣΟΚ και «58» τροφοδότησαν νέες εσωκομματικές τριβές. Η κίνηση των 75 (Μ.Καρχιμάκης κτλ) με μια σκληρή ανακοίνωση εκφράζει  την αντίθεση της στον τρόπο με τον οποίο δρομολογούνται οι εξελίξεις.

«Δεν πήραμε ποτέ και σε κανένα όργανο την απόφαση για διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα δεν αντικαθίστανται από ανομιμοποίητες παρέες με επισπεύδοντες συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τον πολιτικό εξευτελισμό του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάσταση του από τους 58» σημειώνουν δηκτικά και ζητούν  άμεσα ένα «πραγματικά πολιτικό» συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.