X

Αφήνει πίσω την υπόθεση Κάρας ο ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείσει το θέμα που άνοιξε ο ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται ικανοποιημένος από όσα «αναίρεσε» ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Ant1news

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να επικρατεί μια κάποια ικανοποίηση από την –κατά την άποψή τους- αναδίπλωση του μέλους της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας.

Ο Ότμαρ Κάρας τόνισε ότι η δουλειά του δεν είναι να αξιολογεί πολιτικά πρόσωπα απ’ την Ελλάδα και δεν θα ήθελε να εμπλακεί στις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μιλά για μια προσπάθεια του κ. Κάρας να «αναιρέσει όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα».

«Παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον Χοάμ Νγκόκ στον γάλλο ευρωβουλευτή που δήλωσε από πλευράς του: «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κάρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ. «Από εκεί που ήταν σεβαστός και "Θεός", ξαφνικά όταν είδαν ότι δεν τους βολεύουν αυτά που λέει τον έριξαν στον πυρ το εξώτερον... ίδια μεταχείριση είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.