X

Από μηδενική βάση αποφασίζει ο Λοβέρδος με ποιον θα συνεργαστεί

Στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αύριο, Τετάρτη, θα τεθούν επί τάπητος τόσο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του Φώτη Κουβέλη.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε το Σάββατο με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο καφέ «Διόσκουροι» και του μετέφερε την ανάγκη να υπάρξει συνάθροιση δυνάμεων ενόψει ευρωεκλογών σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο κάθε κόμμα θα έχει το λογότυπό του υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ως γνωστόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί επιφυλάξεις για την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να υπάρχει ορατό στον τίτλο του συμμαχικού σχήματος το «Δημοκρατική Αριστερά». Κατά πληροφορίες θα προτιμούσε στην ονομασία του συμμαχικού σχήματος είτε να φαίνεται αυτούσιος και ο τίτλος του δικού του κόμματος είτε να υπάρχει ένας ευρύτερος τίτλος όπως «Προοδευτική Παράταξη» και από κάτω να εμφανίζονται τα εμβλήματα των κομμάτων.

Στη ΔΗΜΑΡ πάντως δεν θεωρούν χαμένη την υπόθεση της συνεργασίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς εκκρεμεί μια συνάντηση των γραμματέων των δυο κομμάτων κκ Θεοχαρόπουλο και Αηδόνη, ενώ κατά πληροφορίες πιθανώς να υπάρξει σήμερα και τετ-α-τετ Κουβέλη- Λοβέρδου.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν «κλεισμένη» την σύμπραξη μαζί τους των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ κκ Μπεγλίτη, Καστανίδη, Μανίκα, Σταυρακάκη , του Δ. Κατσαντώνη από τους Π80 και των ακαδημαϊκών κκ Τσαμουργκέλη και Σωτηρέλλη.

Προσεχώς θα δημοσιοποιηθεί και κείμενο στήριξης προς την ΔΗΜΑΡ και τους συμμάχους της από ομάδα διανοούμενων.

Αυστηρό μήνυμα στο μεταξύ απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης στον Α. Παπαδόπουλο, που συνεχίζει τις εμφανίσεις σε συνεστιάσεις των «58», να μην πλήττει την δημόσια εικόνα της παράταξης.