X

Συνάντηση Βενιζέλου-Σουλτς για την «Ελιά»

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν σήμερα στο Στρασβούργο οι Μαρτιν Σουλτς, Χάνες Σβομποντα και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Κοινή θέση και των τριών είναι να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων - κομμάτων, κινήσεων και προσώπων- που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς κανένα αποκλεισμό, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες. 

Η πρόσκληση έχει πάντα ως αποδέκτη και τη ΔΗΜΑΡ. Είναι όμως σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. 

Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν καθαρή θέση για την Ελλάδα και στηρίζουν την μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, με τεράστιες δυσκολίες και πολύ μεγάλο κοινωνικό πολιτικό κόστος αλλά αυτή είναι και η μόνη ασφαλής και χειροπιαστή προοπτική.

Η συνάντηση έγινε στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Μάρτιν Σουλτς προς τιμή του Ιταλού Προέδρου Ναπολιτάνο και πριν την απογευματινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου.