X

Αναβρασμός και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον Θεόδωρο Καρυπίδη

Νέες αναταράξεις προκάλεσαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις του δημοσιογράφου Θεόδωρου Καρυπίδη, που είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ant1news



Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε φιλοξενήσει σε εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη, είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα φιλικός προς την Χρυσή Αυγή, ενώ με αναρτήσεις του στο Facebook είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά της δημοκρατίας με φόντο τις συλλήψεις Χρυσαυγιτών, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους», είχε γράψει σχετικά στο Facebook ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook.

Σε άλλο παλαιότερο σχόλιο του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκε για «αντισημιτικές δηλώσεις», οι οποίες προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής. «Η Νέα Τηλεόραση της Ελλάδας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ (Nerit) που είναι εβραϊκό όνομα για κορίτσια και σημαίνει στα εβραϊκά "κερί". Το Νerit προέρχεται από το εβραικό Nera και δίνεται σε κορίτσια που γεννήθηκαν κατά την ανθελληνική γιορτή Χάνουκα που γιορτάζουν τη νίκη τους επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είχε γράψει σχετικά.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει νέο αναβρασμό στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να κατηγορεί ανοιχτά πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάσσεται με ακροδεξιές θέσεις και τους Χρυσαυγίτες.

«Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν "αντιμνημονιακής" συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας. Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές… όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα  σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Καρυπίδης με ανακοίνωσή του αρνείται τα όσα του αποδίδονται, όμως το θέμα της υποψηφιότητάς του αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», σημείωσε σχετικά ο κ. Καρυπίδης.