X

«Διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – Καρυπίδη 4 ημέρες μετά τον γάμο;

Όλα ανοιχτά είναι για την τύχη της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που προκάλεσαν σάλο και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αν και όλα δείχνουν ότι δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί να πάρει πάνω του την αποτυχία της επιλογής και το πιο πιθανό σενάριο είναι ο δημοσιογράφος από την Κοζάνη να πειστεί να διευκολύνει την ηγεσία της Κουμουνδούρου δηλώνοντας ότι παραιτείται από το χρίσμα για να μη δημιουργήσει προβλήματα.

Ήδη πάντως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο που ανέβασε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης με «μηνύματα» προς όλες τις κατευθύνσεις. Και προς τον Θεόδωρο Καρυπίδη και προς την ηγεσία:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αντίθετος με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου είχαν πάρει φωτιά με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα να ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη.

Μάλιστα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι προέρχονται από συνιστώσες που πρόσκεινται στην πλειοψηφία, ζήτησαν να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα ενώ εντονότερες  ήταν οι αντιδράσεις και από την μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ενώ λοιπόν είχε αποφασιστεί να συνεδριάσει χθες η Πολιτική Γραμματεία, τελικά αναβλήθηκε για σήμερα ώστε να είναι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκεπτόταν τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. Μάλιστα η Κουμουνδούρου στέλνει σήμερα τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα στην Κοζάνη για να συμμετάσχει σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας. Να πάρει κλίμα και να μετρήσει αντιδράσεις. Άλλωστε δεν έλειψαν και οι φωνές από κάποιους Προεδρικούς ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να στηρίξει την επιλογή του.