X

Στην Κεφαλονιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων στην Κεφαλονιά βρέθηκε την Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ant1news



Την πολύπαθη Κεφαλονιά επισκέπτεται ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα. Δεν επαρκούν αυτά που έχουν μέχρι στιγμής, παρθεί. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων, εδώ στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα όμως στην Παλική, στο Ληξούρι, που έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές από όλη την περιοχή. Εδώ που είμαστε στο Ληξούρι, τα βλέπουμε και με τα ίδια μας τα μάτια», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κάλεσε δε και την κυβέρνηση «να νομοθετήσει ώστε να μην υπάρχει κανένα χαράτσι, κανένας φόρος, όλα αυτά που χρωστάνε - ο καθένας που έχει κάποια χρέη, κάποια δάνεια- θα πρέπει να παραγραφούν, όχι μόνο για τους επόμενους μήνες ή μόνο για το 2014, αλλά οριστικά για όλους τους πληγέντες».

Ο γγ του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι «θα πρέπει να λυθούν προβλήματα που έχουν σχέση είτε με το νοσοκομείο είτε με την ιατρική, φαρμακευτική περίθαλψη, με το γηροκομείο που έχει υποστεί ζημιές και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, συνάνθρωποί μας. Καθώς και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, άλλες υλικές καταστροφές, να αποκατασταθούν αμέσως, εδώ και τώρα».

Το νησί εξακολουθεί να πλήττεται από μετασεισμικές δονήσεις καθημερινά, ενώ και σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά.