X

Πολιτικό "come back" Παπανδρέου για την ψήφο των μεταναστών

Πυρ ομαδόν δέχεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και την κομματική νεολαία για την τροπολογία της Κυβέρνησης που στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα οξύς και για πρώτη φορά υπερασπίζεται με τέτοια ένταση μεταρρυθμίσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησής του.

"Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009" τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός και συμπληρώνει ότι έτσι οι κυβερνώντες "υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συμβάλλουν στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλουν οι Έλληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της".

Αφήνει δε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί και να καταψηφίσει την κυβερνητική τροπολογία. "Ας προτάξουν το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον έναντι των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών. Όπως κατ' επανάληψη έχω πει, σε ό,τι με αφορά καμία οπισθοδρόμηση δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή, πόσο μάλλον σε ζητήματα αρχών", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ επίσης καλεί τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος και τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία, που θα βάλλει ταφόπλακα στο νομό Ραγκούση, ο οποίος έδινε την δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι: "Η δικαιολογία για την απόφαση του ΣτΕ δεν είναι παρά η φενάκη για την κατάργηση της πρόβλεψης αυτής καθώς η Δεξιά παράταξη είχε εξαγγείλει την απόσυρση της πολύ πριν. Καλούμε λοιπόν τον πολιτικό μας φορέα, τους Υπουργούς αλλά και τους Βουλευτές του Κινήματος να αντισταθούν σε αυτή την αλλαγή με κάθε θεσμικό μέσο και να μην αφήσουν να επιτευχθεί άλλη μία νίκη της συντήρησης και του αυταρχισμού."

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους σημειώνοντας ότι με αφορμή τον δικαστικό έλεγχο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 εκδόθηκε αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή στο εκλογικό  σώμα  κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική  ιθαγένεια και άρα  δεν μπορούν να μετάσχουν  στις βουλευτικές εκλογές.

Προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, εξηγεί το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να εισαχθούν στην ισχύουσα νομοθεσία μόνον  οι  νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ.