X

Γέφυρες στους "58" μετά τον αιφνιδιασμό του σταυρού στις ευρωεκλογές

Την Τετάρτη στις 8.00 το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των "58".

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η απόφαση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου να εκλεγούν τελικά με σταυρό οι ευρωβουλευτές δεν αιφνιδίασε μόνο την αντιπολίτευση αλλά και τους "58" την στιγμή που το εγχείρημα της ενοποιημένης Κεντροαριστεράς έμπαινε σε καλύτερη βάση μετά και την σύμπραξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την Κυριακή στο πλαίσιο συνεδρίασης των "58" εκφράστηκε από μερίδα τους έντονη δυσφορία για τον αιφνιδιασμό Βενιζέλου, που εκτιμήθηκε ότι μπλοκάρει τον μύχιο πόθο των "58" να αναδειχθεί η ευρωλίστα με κάλπες στη βάση.

Οι πιο συναινετικοί όπως ο επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης, ανέλαβαν να αμβλύνουν τις ενστάσεις και είναι ενδεικτική η δήλωση του στο ΒΗΜΑ FM:"Η πλειοψηφία των 58 απαιτούσε στο βαθμό που ισχύει η λίστα – και σωστά – να υπάρξει μια ανοιχτή διαδικασία για τους υποψηφίους και να μην οριστούν από κάποιο κλειστό σύστημα και τους αρχηγούς, πίσω από τις πόρτες. Τώρα, υπάρχει μια δυνατότητα να πάμε σε μια συμφωνία για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου και να αφήσουμε τον κόσμο να επιλέξει."

Σε αυτό το φόντο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όρισε ραντεβού με τους "58" μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Να κάμψει τις ανησυχίες των "58" ότι θα "καπελωθούν" οι δικοί τους υποψήφιοι από τα προβεβλημένα κομματικά στελέχη, που θα έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ, επιχείρησε και ο Ηλίας Μόσιαλος, επικεφαλής της κίνησης "Δυναμική Ελλάδα", που μετέχει επίσης στην "Ελιά".

"Κατανοώ τις ανησυχίες πολλών εκ των "58", αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους. Πιστεύει κανείς ότι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας; «Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν» τους προτρέπει ο κ. Μόσιαλος.