X

«Η ακύρωση του μνημονίου η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

«Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ant1news

«Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν σχέδιο εισόδου και επανεισόδου της χώρας από μνημόνιο σε μνημόνιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «tvxs» με θέμα: «Παραγωγική ανασυγκρότηση, η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του για την επόμενη μέρα, καθώς, όπως ανέφερε «δεν αρκεί να σταματήσει η καταστροφή, αλλά να σχεδιαστεί και το μέλλον».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής, αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων» και συνεπώς αποτελεί «επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορύθμιση δεν είναι η λύση - είναι η ίδια η κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είχε θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ίδια εκδήλωση.