X

Κουβέλης: Εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει έτσι

Την εκτίμησή του ότι αν συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική θα γίνουν εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του.

Ant1news



«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική», τονίζει χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα - Σαββατοκύριακο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στέλνει σαφές μήνυμα και σημειώνει ότι η συναίνεση της ΔΗΜΑΡ στη στήριξη του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται σε συνάρτηση με την ασκούμενη πολιτική.

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τους «58», καθώς η πρόσκλησή τους - όπως λέει - δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, επιμένει στη δημιουργία του τρίτου πόλου και αρνείται ότι αυτός αφορά μόνο τη ΔΗΜΑΡ και κάποια μεμονωμένα πρόσωπα. Αποδίδει, δε, σε επιλογή του κ. Λοβέρδου το γεγονός ότι δεν προχώρησε η συνεργασία τους στις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πάντως, δεν αποκλείει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ να υπάρξουν ηχηρά ονόματα, ούτε τη συμμετοχή σε αυτό στελεχών που είχαν προσεγγίσει τους «58», όπως οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος. Αναφερόμενος παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ούτε ανοίγουμε παράθυρο, ούτε κλείνουμε μάτι, ούτε ανοίγουμε πόρτες.