X

Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ-«58»

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας συμφωνήθηκε να έχουν καταλήξει στο πλαίσιο για τους υποψηφίους και το κοινό όνομα.

Ant1news


Της Στεφανίας Μουρελάτου 

Οι εκπρόσωποι των «58» επανέλαβαν στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, κκ Ρήγα, Καρύδη και Κατσικαρέλη, ότι μέχρι την Συνδιάσκεψη (8-9 Μαρτίου) θα πρέπει να έχει κλείσει η συμφωνία και έθεσαν τους κάτωθι όρους για το όνομα και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων:

Ως προς το κοινό όνομα, ζητούμενο για τους «58» είναι σηματοδοτεί ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι ευκαιριακό ενόψει μόνο των ευρωεκλογών αλλά να απηχεί την επανένωση του χώρου της Κεντραοριστεράς. Το «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» αποτελεί πρόταση των «58» αλλά δεν είναι δογματικοί σε  άλλες προτάσεις, ζητούν όμως ο όρος «Παράταξη» να υπάρχει.

Αναφορικά με τους υποψηφίους επανέλαβαν ότι επιθυμούν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο να απηχούν την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Δεν βάζουν βέτο σε πρώην Υπουργούς ή προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρκεί να πληρούν αυτή την προϋπόθεση. Κατά πληροφορίες ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ να τους πουν ποιους έχουν στο μυαλό τους να προτείνουν αλλά δεν έγινε περαιτέρω συζήτηση.

Αύριο στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και κινήσεων που συμπράττουν (θα δώσουν το παρόν και οι «58») προκειμένου να ξανασυζητήσουν τα ανοικτά θέματα.